11 mai, 2010

Solidaritetskampanjen 2010 - Nigeria


1. mars ble SUs nye solidaritetskampanje lansert. Denne gangen rettes blikket mot Nigeria hvor oljeindustrien har herja fritt i over 40 år. Dette har ført til en ekstrem forurensning og landets økonomi har etter hvert blitt helt avhengig av olje. Få steder i verden vises kapitalismen og imperialismens stygge ansikt så tydelig som i Nigeria.

Nå på mandag den 10. mai hadde vi besøk av Anna Tresse fra Kampanjegruppa. Hun holdt en spennende og lærerik innledning om situasjonen i Nigeria og litt om hva hun, og de andre som dro ned dit, opplevde der.

31. mai til 5. juni er det aksjonsuke!! Da setter vi i gang med aksjoner for å få fokus på hva som skjer i Nigeria.

Er du enda nysgjerrig på kampanjen? Logg deg inn på internsidene davell! Kampanjen har også sin egen youtubekanal hvor du kan se relaterte videoer.

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg gleder meg i allefall sykt til å aksjonere og være med på å gjøre en forskjell!

3 kommentarer:

 1. Anna holdt en kjempebra innledning og jeg gleder meg også til å aksjonere! :D

  SvarSlett
 2. åååå, skulle ønske æ fikk me mæ den innledninga!!
  Kampanjeuka blir epic, da. sivil ulydighet anyone?;)

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Vær så snill og skriv et navn (omså et tullenavn) når du kommenterer. Det er kjedelig å lese at det er bare Anonymous som har kommentert, og det er også lettere å holde oversikt over hvem som sier hva. For å skrive navnet ditt velger du "Navn/nettadresse" "under kommenter som:" Takk skal du ha! :)