31 mai, 2010

Demonstrasjon mot bordinga av nødhjelpsbåtene til GazaKonvoien ”Fredsflåten” ble i morgentimene i dag bordet av Israelsk militær. Konvoien bestående av 8 skip fraktet 10.000 tonn forsyninger og hadde med fredsaktivister fra 60 land, blant annet fra Norge.
Dette prosjektet, som hadde eneste mål å drive humanitært arbeid, så Israel som en trussel og bestemte seg for å borde. I operasjonen har minst 20 aktivister og 4 israelske soldater blitt drept og over 30 aktivister er såret. Det er stor usikkerhet rundt tallene, men uansett er dette en tragedie!

Ingen veit hvordan situasjonen er for de tre norske aktivistene.
Greta Berlin fra Free Gaza Movement aviser helt at aktivister skal ha angrepet israelske soldater. Yigal Palmor fra israelske utenriksdepartement påstår derimot at de tungt bevæpnede elitesoldatene skal ha blitt angrepet med kniver og økser.
– Det var ikke noe skyting fra vår side. Videoopptakene viser soldatene som skyter med en gang de lander på dekk. De skjøt mot sivile som lå og sov, skriver FGM på sin Twitter-profil .
Gaza har siden sommeren 2007 vært styrt av den islamistiske Hamas-bevegelsen. På grunn av rakettbeskytning fra Gazastripen mot sivile mål i Israel, har landet innført en blokade av området til lands, til sjøs og i luften. Bare de mest nødvendige varene slipper over grensen. Frykt for at Hamas skal gjenvinne sin militære kapasitet gjør at blant annet bygningsmateriell i stor grad blir stoppet.
Aktivistene om bord i nødhjelpskonvoien mandag har nektet å etterkomme Israels krav om at sendingen skal losses i en israelsk havn.

I morgen, tirsdag 1 juni, klokken 18.00 arrangerer HKSU og Harstad SV, AP og Rødt en demonstrasjon på torget for å vise motstand mot israels bording av fredsflåten! Be there!
Det blir appeller og kunstnerisk innslaf ved Lars Bremnes
Møt opp på torget klokka 18:00!
Klikk her for å komme til eventen på facebook

Solidaritet med Palestina!
Kameratslig hilsen:
Andreas og resten av HKSU-styret!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vær så snill og skriv et navn (omså et tullenavn) når du kommenterer. Det er kjedelig å lese at det er bare Anonymous som har kommentert, og det er også lettere å holde oversikt over hvem som sier hva. For å skrive navnet ditt velger du "Navn/nettadresse" "under kommenter som:" Takk skal du ha! :)