03 mars, 2010

Helsestasjon for ungdom?

Leserinnlegg sendt til Harstad Tidende.

HELSESTASJON FOR UNGDOM?

Egne helsestasjoner for ungdom er et kjempetiltak, jeg veit at mange ungdommer bruker det, men det kan bli enda flere. Det er et gratis tilbud der vi kan få hjelp med både psykiske og fysiske problemer, få p-piller, svar på spørsmål eller bare noen å snakke med. I dag skal jeg slå et slag for meg selv og alle andre jenter i byen.

"Helsestasjon for ungdom er åpen hver tirsdag kl 15.00 - 17.30 og hver torsdag kl.14.00-15.30. Her jobber helsesøster og lege. Lege bare tirsdager kl. 1500 -1700"

Disse dagene er jeg ferdig på skolen kl. 15.40, bussen går ca. 15.50 og er ikke i byen før nesten 16.15. Det vil si at om jeg skal rekke helsestasjonen på torsdag må jeg ta fri fra skolen. Og selv om jeg tar fri den siste timen blir det fremdeles knapt med tid. Om jeg trenger time hos legen blir det travelt fordi jeg er avhengig av at den er mellom 16.30 og 17.00. Tenk deg at dette gjelder flesteparten av de som går på videregående skole eller jobber her i Harstad. Det er ganske mange det! Så hvis dette skal være en helsestasjon for ungdom, bør den ikke da være tilgjengelig for ungdom?

Skrevet av Ingrid Bergvoll Stavrum.


Meld dere inn i facebook-gruppa og vær med å kjemp for bedre åpningstider på helsestasjonen!

3 kommentarer:

  1. Sykt bra Ingrid! Du e helten min <3 æ glede mæ til makt-folk i Harstad må svare for sæ, lite e så på tryne som ungdomstilbud med åpningstid som ungdommen ikke rekk.

    SvarSlett
  2. Kjempebra! Har du tenkt å oppsøka dei ansvarlege myndigheitene også? Ikkje nøy deg med å avsløra dette for avislesarane - krev svar også! Får du ikkje det du vil ha, veit du at du har eit dyktig lokallag i ryggen som kjempar vidare med deg :D

    SvarSlett
  3. Dette er bare begynnelsen, Kenneth! Har ikke tenkt å gi meg før vi får både svar og resultater ;D

    SvarSlett

Vær så snill og skriv et navn (omså et tullenavn) når du kommenterer. Det er kjedelig å lese at det er bare Anonymous som har kommentert, og det er også lettere å holde oversikt over hvem som sier hva. For å skrive navnet ditt velger du "Navn/nettadresse" "under kommenter som:" Takk skal du ha! :)