16 januar, 2010

Kampen fortsetter!

Gjesteblogger Sana fra Oslo SU!

(foto: Lars K. Berge)

Kjære kamerater

For fire måneder tilbake ble vår kjære fredsaktivist Mohammad Othman, som Sosialistisk Ungdom har vært i tett samarbeid med lenge, arrestert av Israelske soldater på vei hjem fra Norge. Hvorfor? Det visste han ikke, det visste ikke vi, det visste ikke Norge og det visste ikke verden. Alt vi visste var at Israelerne så på han som en farlig mann. Han boikottet Israelske varer, han var med på å bekjempe urettferdighet, undertrykking, drap, vold og Apartheid i Palestina. Israel kunne ikke la Mohammad ødelegge deres plan om å stjele Palestina og gjøre det til en del av den israelske stat. Derfor hadde de ikke noe annet valg enn å fengsle ham og torturere han mentalt.

Mange av verdens befolkning våknet opp og den store boikottbevegelsen ble enda større. Mange tok initiativ til å jobbe med Mohammad-saken, alt fra å arrangere demonstrasjoner til å designe t-skjorter. Håpet om at han skulle slippes fri var stort.

Men i desember skjedde det igjen. Israel arresterte en annen fredsaktivist, Jamal Juma’. Nå var boikotting av Israel veldig høyt oppe. Israel merket presset. Etter at fredsaktivistene hadde vært fengslet i en og fire måneder, ga Israel etter. I løpet av denne uka ble begge to sluppet fri!
Så kjære kamerater, kjære Palestina-venner, kjære solidaritetsarbeidere, kjære fredskjempere, kjære boikott- venner og kjære alle med håp om en verden med fred, frihet og rettferdighet.
Det siste halvåret har vært veldig hektisk, det er mye som har gått nedover. Men ved å stå sammen som en familie med alle Palestina-venner rundt om i hele verden, har vi klart å frigjøre to mennesker som betyr mye for fredsbevegelsen.

Kjære kamerater. Dette er ikke en slutt. Dette er bare en begynnelse. Det sitter fortsatt 11.000 Palestinske politiske fangere i fengsel (helt ned til 12 år). De skal vi klare å frigjøre. Uansett om det tar 1 år, 2 år eller 200 år. Israel er kanskje sterke militært, men hvis palestinerne hadde vært svake, hadde de for lengst vært borte.

Kjære kamerater. En stor takk til dere alle sammen for å ikke ha mistet håpet. Takk til alle som har bidratt med økonomisk støtte. Takk til alle som har bidratt med å boikotte Israel. Takk til alle som har bidratt med å vise solidaritet. Takk til alle som har bidratt til fred. Takk til FRP som har bidratt med å holde kjeft og gjort det mye enklere for oss å legge press på Israel. Takk til alle som vil fortsette kampen og sist men definitivt ikke minst, takk til Mohammad Othman og Jamal Juma’ som fortsatt ikke har gitt opp kampen om et fritt Palestina.

KAMPEN FORTSETTER, MUREN SKAL FALLE!


Solidariske hilsener
Sana El Morabit
Oslo SU

6 kommentarer:

 1. Toppen av engasjeranes tekst, sykt bra skreve, Sana! :D

  Trur vi må innføre fast greie me gjesteblogger innimella, godt med inspirasjon utanfra. Digg, digg, digg!

  SvarSlett
 2. Fantastisk <3

  - Aleksander

  SvarSlett
 3. Fantastisk blogginnlegg, Sana
  Flott og motiverende i vår felles kamp for et fritt Palestina.

  Gjestebloggerforslaget støttes fullt ut :D

  SvarSlett
 4. Dette var kjempebra! Kunne ikke vært mer enig, fritt Palestina!

  -Souhaila Temsamani

  SvarSlett
 5. Knallbra! Utrolig sterkt og engasjerende innlegg fra Sana, og sinnsykt bra å se at det er kontakt og samarbeid mellom SU-lokallag :) Nå ble jeg glad og engasjert! Takk!

  SvarSlett
 6. Herlig! Dokker e så jævli epic!!

  SvarSlett

Vær så snill og skriv et navn (omså et tullenavn) når du kommenterer. Det er kjedelig å lese at det er bare Anonymous som har kommentert, og det er også lettere å holde oversikt over hvem som sier hva. For å skrive navnet ditt velger du "Navn/nettadresse" "under kommenter som:" Takk skal du ha! :)