12 januar, 2010

Boikott Israel, aldri mer apartheid

(På trykk i HT)

Harstad/Kvæfjord Sosialistisk Ungdom aksjonerte i helga for et fritt Palestina. De mener målet kan nåes gjennom en internasjonal boikott av Israel.

Lørdag kl 1200 stilte tolv unge sosialister opp på torget i Harstad for å vise sin solidaritet med det Palestinske folk.

- Palestinerne har vært undertrykt i over 60 år. Den israelske okkupantstaten har skapt apartheid i det lille som er igjen av palestinsk land, man skulle ikke tro det kunne skje med så få reaksjoner i dagens verden. Israelske bosettere får bevege seg fritt på palestinsk område, mens palestinernes frihet blir begrenset av alt fra overvåkning til fysiske veisperringer, og den 7 meter høye betongmuren som bygges rundt og gjennom landsbyene, sier Ingrid Bergvoll Stavrum, leder av Harstad/Kvæfjord SU.

Israel er dømt for brudd på menneskerettighetene, og etter 22-dagerskrigen for ett år siden er staten anklaget for brudd på krigsloven.


- Palestina/Israel-konflikten blir fremstilt som en komplisert historisk og religiøs konflikt. I virkeligheten er det ganske enkelt. Palestinerne er et folk under okkupasjon, Israel er okkupanten. Det som gjør det komplisert er at Israel er verdens femte største militærmakt og lenge har hatt politisk og økonomisk støtte fra USA og Vesten, fortsetter Stavrum.

- Den Israelske staten bryter med menneskerettighetene, og fremdeles får de holde på på samme måten. De arresterer uskyldige mennesker og holder dem som politiske fanger i månedsvis uten anklage, de nekter dem å gå på jobb og skole som det passer dem best, dette her er ikke ukjent for verdenen, og det er uhørt at Norge ikke tar et klarere standpunkt og gjør noe for å stoppe okkupasjonen, sier en engasjert Stavrum.

Harstad/Kvæfjord SU mener at en internasjonal boikott av Israel er virkemiddelet som må brukes for å få slutt på apartheid i Palestina.

- Det var slik vi fikk bukt med Apartheid i Sør-Afrika, og slik kan og må det gjøres mot apartheidstaten Israel, avslutter Ingrid Bergvoll Stavrum.Etter aksjonsvirksomheten på torget dro de kaldeste hjem, mens resten av oss gikk til verks på matbutikkene i byen. Vi skulle merke Israelske varer og oppfordre til boikott.Rema 1000 sto først på lista, og gjett om frukt og grønt avdelinga var proppa. tomater, paprika, grapefrukt og fæncy stasj. Vi merka alt, la igjen flygere, og gikk videre på jakt. En luring som jobba kom bort og lurte veldig på hva pokker vi drev med. Vi forklarte ganske enkelt at vi merket de israelske varene, ettersom de var de eneste uten opprinnelsessted på prisskiltene. Folk må jo vite hva de støtter, sa vi. Han grov litt mer, vi svarte litt mer, og til slutt ble vi sendt avgårde.

jaja - så fikk vi være mer diskrè på obs. Vi plasserte flygere innimellom alt av israelske varer, så om du kjøpte dadler på obs i går skal du ha fått litt dårlig samvittighet. Men det skal Coop ha creds for - alle varene deres er tydelig merket med hvor de kommer fra!

Spar hadde og sine synder, de ble merket ;)5 kommentarer:

 1. Null kommentara? Oh em gee.

  Dåkker, vi og alle e FLINK FLINK FLINK FLINK FLINK FLINK FLINK
  osv.

  SvarSlett
 2. Agreed :D like når vi trosse kulda og pissvære. det føles så bra. syns vi skal kjøre nigeria-innledning fort, og så boikotte shellstasjonen, og hjelpe andre me å gjøre d samme :D

  SvarSlett
 3. Skjønner at jeg må gå inn på bloggen oftere framover, dere lyser opp dagen min! Bra jobba av alle, og sinnsykt bra artikkel i HT. Ingrid, jeg sier bare en ting: Respekt! Kunne definitivt ikke sagt det bedre sjøl ;)

  SvarSlett
 4. Blir det ikke litt feil å boikotte Israelske varer? Det blir som å boikotte varer fra muslimske land bare for at noen muslimer har begått ulovlige handlinger. Det er direkte rasistisk å boikotte varer bare for at de kommer fra Israel.

  SvarSlett
 5. Hei Anonym.

  Du synes ikke det er rasistisk å nekte et helt folk å gå til arbeid, ta utdanning, ferdes fritt i sitt eget land? Israel bygger en mur på palestinsk land, skjærer folket fra avlingene sine, og burer et helt folk inne bak 7m høye betongmurer. Den Israelske stat okkuperer Palestina, til tross for grove lovbrudd og utallige krav om å gi slipp fra FN. Okkupantstaten Israel tar palestinske, politiske fanger uten grunn, nylig holdt de kamerat Mohammad Othman fengslet i over 4 måneder uten siktelse. Han var heldig, han, fordi den internasjonale verden protesterte. over 12 000 palestinere holdes i Israelske fengsel uten grunn.


  Det er ikke rasistisk å boikotte rasisme.

  SvarSlett

Vær så snill og skriv et navn (omså et tullenavn) når du kommenterer. Det er kjedelig å lese at det er bare Anonymous som har kommentert, og det er også lettere å holde oversikt over hvem som sier hva. For å skrive navnet ditt velger du "Navn/nettadresse" "under kommenter som:" Takk skal du ha! :)