22 september, 2009

Løslat Mohammad Othman!

Mohammad Othman var på besøk i Harstad vinteren 2008. Det ble knapt med tid, men de som var der fikk alikevell god innsikt i situasjonen på vestbredden, og for et utrolig viktig arbeid Anti-Apartheid Grasroot Campaign gjør for det palestinske folk. Her er en artikkel hentet fra www.su.no
- Vi krever at okkupanten umiddelbart og betingelsesløst løslater Mohammad, sier SU-leder Mali Steiro Tronsmoen.

Israelske okkupasjonsstyrker arresterte i dag Mohammad da han krysset grensen mellom Jordan og den okkuperte Vestbredden etter et besøk i Norge. Der har han bl.a. besøkt SU, som har hatt et tett samarbeid med Mohammad i flere år. Han har bl.a. deltatt tre ganger på SUs sommerleir og har besøkt SU-lag i bl.a. Oslo, Kristiansand, Stavanger, Trondheim, Harstad, Tromsø, Ås og Bergen.

Ti år i kamp mot okkupasjonen
Mohammad er 33 år gammel og har dedikert de siste ti år av livet sitt i kampen for palestineres menneskerettigheter. Hans landsby, Jayyous på den okkuperte Vestbredden, har mistet størstedelen av sin jord etter bygginga av Apartheidmuren og bosetterkoloniene. Han har arbeidet konstant med å fortelle verden om de israelske krigsforbrytelsene mot hans folk og har et stort nettverk i den internasjonale solidaritetsbevegelsen. Mohammad arbeider med sivilsamfunnet og ikke-voldelig motstand.

- Avslører okkupantens sanne ansikt
SU og Palestinabevegelsen setter nå alle kluter til for å få Mohammad løslatt.
- Arrestasjonen av Mohammad er nok et bevis på Israels totale forrakt for folkeretten, sier Mali Steiro Tronsmoen.
- Deres fengslinger og drap mot dem som våger å heve stemmen mot okkupasjonen avslører okkupantenes anti-demokratiske ansikt. Vi krever øyeblikkelig løslatelse og garanti fra Israel om at Mohammad ikke utsettes for tortur framtil løslatelsen.


Engasjer deg!
SU oppfordrer alle medlemmer og sympatisører som vil gjøre noe for Mohammed å ta kontakt med sentralt på freemohammad@su.no eller å ringe til kontoret på 21 93 33 50Harstad/Kvæfjord SU oppfordrer også folk til å boikotte Israelske varer. Arrestasjonen av Mohammad viser nok engang hvilken urettferdighet som begås mot Palestinerne, apartheid er ikke historie, muren i Palestina er det mest synlige beviset du finner. En internasjonal boikott er på sin plass!
Fri Mohammad, fri Palestina!

- HKSU


1 kommentar:

Vær så snill og skriv et navn (omså et tullenavn) når du kommenterer. Det er kjedelig å lese at det er bare Anonymous som har kommentert, og det er også lettere å holde oversikt over hvem som sier hva. For å skrive navnet ditt velger du "Navn/nettadresse" "under kommenter som:" Takk skal du ha! :)