09 mai, 2009

Medlemsmøte 07.05.09 - Nordland stakk innom!Torsdag 7.05 hadde vi besøk av Marita, lederen av Nordland SU. Hun holdt en flott grunnskolering i feminisme for HKSU, så nå er vi klare for å få Vilde på besøk neste uke. Hun skal holde en utdypende innledning om samme tema. Vi får høre flere teorier, og kanskje også bli kjent med noen gamle sterke feminister som har betydd mye for kampen opp igjennom årene.

Feminisme er som kjent en av SUs to grunnideologier. Sosialisme er den andre. I SU mener vi at man aldri kan oppnå et sosialistisk folkestyre og fullt demokrati uten at kjønnene er likestilte. Når vi sier kjønn så snakker vi om de sosiale kjønnene, de vi har blitt tildelt gjennom kjønnsrollemønsteret.

Kjønnsrollemønsteret er det som sier at gutter skal være sterke, brautende og frempå, mens jenter skal være søte, snille og passive. Dette hindrer åpenbart både jenter og gutter fra å være den de virkelig vil være, og vi kan aldri oppnå frihet for alle uten at kvinner og menn blir likestilte.

Når litt om feminisme er sagt - over til resten av medlemsmøtet! :)

Vi hadde besøk av ei til fra Nordland, Silje, og vi fant ut at vi ikke kunne la dem gå glipp av en av våre favorittleker. Fotleken. Den har vi lekt på sikkert de 6 siste medlemsmøtene, ellers også på flyplasser og bussterminaler. Etter to runder med fotlek bar det inn igjen for å rydde - vi hadde kastet twistpapir utover hele rommet... så Marita sin innledergave ble altså nytt fullt ut ;)Neste møte blir som vanlig torsdag 1800 i Rådhus 1B 4. etasje, og alle er velkommen :) Vilde kommer som sagt for å holde innledning, og vi gleder oss masse til å se vår kjære fadder fra sør igjen! :)

- Elise

6 kommentarer:

 1. Feminisme, Twist og Fotlek. Uslåelig kombinasjon.

  SvarSlett
 2. Æ synes d va et ekstremt vællykka møte :)
  Åsså e æ fornøyd me at æ fikk me mæ ho Yasmin :P
  (som æ møtte tilfeldi på Nordic 1.mai og som snakka t mæ førdi æ ligne på vænnina hennes i Hellas :)
  Kjole i fotleken feila foræstn litt... d ska ikkje skje ijænn xD

  SvarSlett
 3. Vilde kommer? Så jævli bra! :D
  Æ har vært litt slapp i det siste, men torsdag skal æ sørge for å komme mæ dit!

  SvarSlett
 4. Ilu Harstad/Kvæfjord SU<3

  SvarSlett
 5. Det blir bra, Kai Joar!

  Jeg elsker hvordan jeg nesten alltid ser rett inn i kameraet mens vi leker fotleken. :)

  SvarSlett

Vær så snill og skriv et navn (omså et tullenavn) når du kommenterer. Det er kjedelig å lese at det er bare Anonymous som har kommentert, og det er også lettere å holde oversikt over hvem som sier hva. For å skrive navnet ditt velger du "Navn/nettadresse" "under kommenter som:" Takk skal du ha! :)