17 mai, 2009

Feministiske vafler :)

Harstad Kvæfjord SU har ei stund planlagt å gjennomføre en vaffelaksjon på torget. 16. mai fikk vi endelig gjennomført den. Vi var heldige med været også, strålende sol og sikkert over 20 grader!Etter mye om og men fant vi ut at strøm til vaffeljernet skulle hentes fra et komlokk. Det ble en delikat affære, å greve rundt i et komlokk anbefales ikke. Det kunne ha vært MYE værre da...


Da strømproblemet var løst, satte vi opp campingbord på torget, utstyrt med vaffeljern, syltetøy, servietter og (myk, nesten smeltet<3) brunost. SV var så greie å låne oss parasollen sin, slik at vi kunne holde vaflene unna de tvilsomme måsene (og da mente hun virkelig tvilsomme.Måser er VILLE dyr!)


Vi solgte vafler for 10 kr til kvinner og 15 til menn, for å utjevne lønnsforskjellene. For i dag har vi ikke likelønn enda, og vi er langt fra likestilte, selv om mange tror det. Kvinner tjener i gjennomsnitt ca. 85% av det menns inntekt. Derfor er det vel rett og rimelig at damene får litt billigere vafler?^^


Marte hadde mekka flyere om likelønn og likestilling som vi delte ut til alle vi fikk tak i ;D Så styrte vi dem videre til den fantastiske vaffelboden vår, som forresten tjente inn 675 kr. Pengene skal vi gi til Krisesenteret i Harstad. :) Vi fikk også delt ut mange "Slå tilbake" flyere, og flere jenter sa di ville delta på selvforsvarskurs om det ble arrangert! :)


Masse positiv tilbakemelding, men også en og annen heftig debatt. Hersketeknikker ble avslørt, og mange fikk god trening i argumentering. OG vi fikk et nytt medlem!:D
Alt i alt en meget vellykket aksjon - til tross for at Harstad Tidende ikke gadd å stille opp, eller trykke pressemeldinga.

- Ingrid og Elise

10 kommentarer:

 1. D va GØY :D å vi va flink :D æ e stolt :)

  SvarSlett
 2. Jeg er også stolt! Dritbra aksjon, så flinke dere er :)

  SvarSlett
 3. Æ syns vi va utruli flinke på lørdag, super innsats på alle, og vi fikk snakka me masse folk:)Æ prata me mange jente som ville på selvforsvarskurs, æ syns vi skal få arrangert det her så fort som muli!

  Takk Mali!:)

  SvarSlett
 4. Dritkult! :D Jeg kom meg ikke avgårde, men synes det er dritkult! :D

  SvarSlett
 5. Møtte en del som vuderte å dukke opp på medlemsmøtene våre, vi får se om de gjør alvor av det... Glemte selvfølgelig i farta at jeg kunne gitt ut bloggadressa -__-
  */Tard*
  Syntes vi hadde djevelsk fin ostehøvvel, btw. Nydelig skaft.

  SvarSlett
 6. Ja, utruli d der sofie.. helt vilt me d ostehøvvelskafte!

  Men vi får håpe folk dukke opp på møta, så guide vi dem til bloggen da! :)

  SvarSlett
 7. Å, supert!! Dødsbra aksjon! :)

  SvarSlett
 8. Hei! Jeg trodde da offentlige lønninger var styrt etter tariffer og lønnstrinn - disse er da ikke kjønnsregulerte? Er det lønninger i det private dere tar for dere, så lurer jeg på hvor det finnes forskjellig lønn for likt arbeid?

  Dersom dere er engasjert i likestilling i privat sektor: Syns dere det finner sted diskriminering av kjønn i utevlivsbransjen?

  SvarSlett
 9. Helt seriøst - kan dere dokumentere at kvinner for får mindre lønn enn menn for likt arbeid?

  Jeg jobber i privat sektor og har vært med på flere lønnsforhandlinger for mitt forbund, og jeg bekrefte at ingen av kvinnene hadde lavere lønn enn mennene for samme stilling. Enten det var ingeniørstillinger eller lederstillinger.

  SvarSlett
 10. Kan dokumentere at Norge har et av verdens mest kjønnsdelte arbeidsmarkeder, hvor kvinner utgjør flertallet av arbeiderne i omsorgsyrkene. Og de får ikke den lønna de fortjener.

  SvarSlett

Vær så snill og skriv et navn (omså et tullenavn) når du kommenterer. Det er kjedelig å lese at det er bare Anonymous som har kommentert, og det er også lettere å holde oversikt over hvem som sier hva. For å skrive navnet ditt velger du "Navn/nettadresse" "under kommenter som:" Takk skal du ha! :)