11 mars, 2009

Ned med bussprisene!

På Kvæfjord SV sitt årsmøte tirsdag 10. mars fikk vi dem til å vedta en uttalelse om buss. Dette er vi i Harstad/Kvæfjord SU veldig fornøyd med :).
- Marte


Ned med Bussprisene!

Bussen i Kvæfjord og kommunene rundt er alt for dyr. SV krever en satsning på ungdom, en satsning på miljø og dermed en satsning på buss.

Innad i Kvæfjord koster bussen 26 kr og oppover, og om du skal til Harstad koster det deg 50 kr hver vei.

Å satse på ungdommen er å gi dem muligheten til en verdig fritid. I det man fyller 16 må man betale full voksenpris, noe verken ungdom eller studenter har særlig god råd til. Vi foreslår en egen ungdoms- og studentpris.

Kvæfjord er en vid kommune, og dermed gjør det dårlige busstilbudet i dag at ungdom holdes hjemme. Dermed har man ikke mulighet til å benytte seg av de fritidstilbudene som finnes, verken her i kommunen eller i Harstad.

Det nytter ikke at bussen går oftere før den blir billigere. I dag er det mange busser som går tomme over Kvæfjordeidet, fordi ingen har råd til å ta dem.

Det er ikke bare ungdom og studenter som lider under det dårlige busstilbudet, men også miljøet. Satsning på buss er en enkel måte Kvæfjord kan vise seg som en miljøvennlig kommune.

Vi i SV mener at bussen burde være det billigere og bedre alternativet, det skal ikke være dyrere enn å ta bilen. Bussen skal være et godt tilbud til de som ikke har bil, eller til de som vil reise mer miljøvennlig. SV krever en billigere buss!

3 kommentarer:

  1. Gikk djækelsk bra d dær! :D NU e vi verkeli i gang altså.

    SvarSlett
  2. Knallbra! Og ikkje minst glitrande blogg. Hels isbjørnen :-)

    SvarSlett
  3. Traktoran føle sæ utelatt nu...

    SvarSlett

Vær så snill og skriv et navn (omså et tullenavn) når du kommenterer. Det er kjedelig å lese at det er bare Anonymous som har kommentert, og det er også lettere å holde oversikt over hvem som sier hva. For å skrive navnet ditt velger du "Navn/nettadresse" "under kommenter som:" Takk skal du ha! :)