24 februar, 2009

Veolia ut av Troms!

Hei godtfolk! Jeg tenkte jeg bare skulle starte med vår nye satsning på politikk på bloggen ved å poste et leserinlegg jeg hadde i Harstad Tiende for noen dager siden. Håper dere liker det, kommenter gjerne. 

Jeg vil samtidig minne om at vi har Palestina-innledning med Olav Magnus Linge på torsdag kl. 1800 på kontoret. Om du ikke hver hvor det er, ring meg gjerne på 91381845. Og om du ikke kan denne gang, kom en annen torsdag, for vi har møte hver torsdag (utenom neste uke, da er det vinterferie ;)
- Marte :)Veolia ut av Troms! 

I de siste ukene har oppmerksomheten rundt okkupasjonen av Palestina daffet av grunnet den midlertidige våpenhvilen. Derfor er det nå viktigere enn noen gang at vi ikke glemmer hva Israel gjør mot Palestina.  1300 palestinere er drept på Gaza, og folket på Vestbredden sperres fortsatt inne av apartheidmuren.

Som kjent er Jerusalem en by som er delt i to mellom Israel og Palestina. Det er internasjonalt akseptert at Øst-Jerusalem er Palestinsk område. Israel har allikevel, siden landet ble opprettet, okkupert mer og mer av det palestinske området. I dag er det 187 000 ulovlige israelske bosettere i dette Palestinske området. Dette er et klart brudd på Geneve-konvensjonen.  

Mange av dere kjenner kanskje til Veolia Transport, som kjører buss her i Harstad og omegn. Veolia bygger også t-bane i Jerusalem. Denne t-banen bygges av Israel på Palestinsk område, men stopper ikke på palestinske stoppesteder.

Derimot stopper t-banen i de israelske bosetningene.

Israel tenker langsiktig når de bygger denne t-banen, det kommer til å være enkelt å fjerne en mur, men store infrastrukturer som en t-bane kan en ikke fjerne.

Vi ungdommer vil ikke betale alt for dyre bussbilletter til et firma som ikke følger internasjonal lov. Vi i Sosialistisk Ungdom vil at Troms fylke skal si opp alle avtaler med Veolia og få dem ut av fylket med umiddelbar virkning.

Media framstiller gjerne Palestina og Israel som likestilte motparter i konflikten, men dette er ikke sant. Israel er verdens 5. Største militærmakt, og har vid støtte fra USA. Her snakker vi om okkupert og okkupant. Undertrykket og undertrykker.

Det eneste som hjelper mot en apartheidmakt som Israel er internasjonal boikott, derfor krever vi i SU boikott av israelske varer. En slik boikott, mener vi, også burde innebære å boikotte et selskap som Veolia.

Det er på tide å vise at vi ikke tolererer Israels behandling av palestinerne. Vis din støtte til Palestina, boikott Israel!

 

1 kommentar:

Vær så snill og skriv et navn (omså et tullenavn) når du kommenterer. Det er kjedelig å lese at det er bare Anonymous som har kommentert, og det er også lettere å holde oversikt over hvem som sier hva. For å skrive navnet ditt velger du "Navn/nettadresse" "under kommenter som:" Takk skal du ha! :)